Meester in traditionele wind- en watermolens

Erkenningen en certificeringen

Kwaliteit, ervaring, specialisatie en continuïteit is in ons werk zeer belangrijk. We zijn daarom trots op onze erkenningen en certificeringen.

De Erkende Molenmaker

Wij beschikken over het certificaat BRL 3500 ‘De Erkende Molenmaker’. Daarmee is vastgesteld dat wij voldoen aan de kwaliteitsnorm die geldt vanuit de Stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM).

Wil je meer weten over de Erkende Molenmaker? Lees hier meer over het infoblad.

Erkenning van aannemers van werken (België)

We beschikken over een getuigschrift van Erkenning waarmee we ook in België zijn erkend om aan molens/monumenten te mogen werken.

NEN-EN1090-2:2018 certificering

Onze gelaste en onze geklonken roeden worden geproduceerd conform de eisen van de NEN-EN 1090-2 tot en met de uitvoeringsklasse EXC 2. Controle op en de uitvoering volgens de norm wordt periodiek uitgevoerd door DSV SLV Duisburg. Wij beschikken zelf over een lascoördinator volgens deze norm. Hierbij werken wij met moderne en regelmatig gekalibreerde lasapparatuur en productiemiddelen. Onze lassers zijn gekwalificeerd en doen regelmatig lasproeven die extern gecontroleerd worden. Tevens passen wij intern 100% NDO lascontrole toe, waarbij alle stuiklassen ultrasoon (TofD) gecontroleerd worden.

NVVM

Wij zijn aangesloten bij de branchevereniging Nederlandse Vereniging Van Molenmakers (NVVM).

Meer informatie?

Neem contact met ons op
+31(0)88-909 55 11 info@vaags.nl