Meester Molenmakers

Lassers en klinkers

Kennismaken?

Kennismaken?

Lassers en klinkers

Kennismaken?

Niets is zo kenmerkend aan een molen als de wieken! Molenwieken zijn voor een belangrijk deel van staal en worden gelast of met klinknagels verbonden. Iedere molenroede is uniek, lang en zwaar. Ze dragen tientallen jaren de wieken in weer en wind en maken miljoenen omwentelingen. Het ontwerp en de productie moet daarom aan de hoogste eisen voldoen.

Dit ga je doen

Aan de hand van een tekening van onze engineer ga je het materiaal afkorten of platen voorbewerken op onze CNC boor- en snijmachine. Diverse stroken plaat worden aan elkaar gelast tot een lange strook. Geen rechte strook maar met mooie vormen en rondingen.

De lasnaden worden gecontroleerd met ultrasoon meetapparatuur. De stroken worden samengesteld tot een koker en deze wordt afgelast met behulp van onze speciale lasmanipulator.

Na het aflassen wordt de roede verder afgewerkt. Gaten tappen, kleine onderdelen aanbrengen, slijpen en vooral alles goed controleren.

Naast gelaste roeden maken we ook geklonken roeden. Hierbij is er geen sprake van lasnaden maar van klinkverbindingen.

Je hoeft bij ons niet te kiezen of je liever last of klinkt. Je mag ook afwisselen als je dat leuker vindt.

Hier ga je werken

Onze Wiekenmakerij is voorzien van modern MIG/MAG apparatuur, de allernieuwste CNC plaatbewerkingsmachine en veel zelfgemaakte hulpmiddelen. We zijn uniek in de wereld en moeten ons werk vaak zelf uitvinden.

Je collega’s die de houten molenonderdelen maken werken in de naastgelegen werkplaats. Pauzes houden we met elkaar maar ook in het werk zul je elkaar geregeld nodig hebben om te zorgen voor een goede afstemming.

Dit vragen we van jou

Je hebt ervaring met lassen en bent bereid om nieuwe dingen te leren. Onze werkstukken zijn groot en zwaar maar toch moet je secuur zijn. Molens staan in weer en wind en de meeste onderdelen draaien en bewegen. Dat moet lekker soepel gaan en veilig zijn. Kwaliteit vinden we dus belangrijk en daarom controleren we elkaars werk en houd je je collega’s scherp.

Dit bieden we jou

Jouw gemaakte werkstukken zie je van begin tot eind ontstaan. Eenmaal aan de molen kun je ze tot in lengte van jaren bekijken.

We hanteren de CAO voor Metaalbewerkingsbedrijf en stemmen met jou af welke werkzaamheden het beste bij je passen. Werk je het liefst fulltime of toch liever parttime? Geen enkel probleem! Als je bij ons begint, krijg je eerst een tijdelijke arbeidsovereenkomst. Klikt het van twee kanten dan zetten we deze voort in een vast dienstverband. Vakantie of een vrije dag? Dat is een goed plan! Je bepaalt bij ons zelf wanneer je vrij neemt.

Wil jij ook samenwerken aan het totaalplaatje? Neem dan contact op en kom kennis maken.
Walter Vaags

Vragen over deze vacature?

Neem dan contact op met

Walter Vaags

088-909 55 91 (ook WhatsApp) walter@vaags.nl

Nieuwsgierig geworden?

Stap 1
Molenwerken

Bel, app of mail voor een kop koffie.

Stap 2
Molenwerken

Kom kennis maken en een kijkje nemen.

Stap 3
Molenwerken

Samen kijken naar een passende baan.