Meester Molenmakers

Technisch tekenaar

Kennismaken?

Kennismaken?

Technisch tekenaar

Kennismaken?

Niets is zo kenmerkend aan een molen als de wieken! Molenwieken zijn voor een belangrijk deel van staal en worden gelast of met klinknagels verbonden. Iedere molenwiek is lang, zwaar en uniek. Ze dragen tientallen jaren de wieken in weer en wind en maken miljoenen omwentelingen. Het ontwerp en de productie moet daarom aan de hoogste eisen voldoen.

Om onze kennis en ervaring toekomstbestendig te maken gaan wij ons team uitbreiden met een Technisch tekenaar.

✕ afdeling Wiekenmakerij
✕ 32-40 uur per week
✕ klein team

Dit ga je doen

Als tekenaar bij een molenmaker is het je taak om ons prachtige, historische ambacht te respecteren en toch verbinding te zoeken met moderne veiligheidseisen en productietechnieken.

Dat doe je niet alleen, want je leunt op de honderden jaren ervaring die al aanwezig is ons bedrijf. Jij helpt al die ervaring te vertalen naar tekeningen, waarmee zowel ambachtslieden als CNC-machines aan de slag kunnen.

Als technisch tekenaar ben je verantwoordelijk voor de technische uitwerking van molenwieken. Je zorgt voor het (detail)tekenwerk, maakt sterkteberekeningen, calculaties en verwerkt alles in een constructiedossier.

Je focus ligt eerst op molenwieken, maar als molenmakers maken we ook alle andere molenonderdelen. Heb jij ambitie, dan hebben wij voldoende uitdagingen voor je.

Je bent de schakel tussen de ontwerp- en tekentafel en je collega’s in de werkplaats. Je sluit aan bij het projectoverleg, regelt zaken als inkoop van materiaal, transport en stelt de opleverdocumenten voor onze opdrachtgevers op. Daarnaast houd je de documentatie voor de certificering up to date.

Hier ga je werken

Je bent onderdeel van het bedrijfsbureau. Samen met de engineer en de werkvoorbereider ben je verantwoordelijk voor de projecten. Het tekenwerk doen wij met AutoCAD. Jouw werkplek is op ons kantoor, maar je zult regelmatig de collega’s in de werkplaats opzoeken.

Wij zijn marktleider in gelaste en geklonken wieken en we ontwerpen en produceren volgens de voorschriften van de NEN-EN-1090-2. In onze werkplaats staat de nieuwste 3D CNC-plaatbewerkingsmachine, werken gecertificeerde lassers en controleren we met ultrasoon inspectieapparatuur.

Onze opdrachtgevers komen voornamelijk uit Nederland en Duitsland. Soms gaan we eens iets verder de grens over.

Dit vragen we van jou
 • Je beschikt over een afgeronde technische opleiding op MBO/HBO niveau in de richting van constructeur of werktuigbouwkunde
 • Je hebt ervaring met AutoCAD of een soortgelijk tekenprogramma
 • Beheersing van de Duitse taal of bereidheid om je Duits te ontwikkelen
Dit bieden we jou
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar met uitzicht op een overeenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Een salaris bij een fulltime dienstverband tussen € 2.551,- en € 3.333,- bruto per maand, afhankelijk van je ervaring.
 • We hanteren de CAO Metaal en Techniek – metaalbewerkingsbedrijf
 • Pensioenregeling bij pensioenfonds Metaal en Techniek
 • 25 vakantiedagen + 184 ADV-uren bij een fulltime dienstverband.
  Wij kennen geen vastgestelde ADV-dagen, je kunt al je verlofuren inzetten wanneer jij dit wilt.
 • Reiskostenvergoeding
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken
Is dit wat voor jou?

Stuur een korte motivatiebrief met CV naar Walter Vaags of klik op de knop kennismaken?. Reageren kan tot en met 11 februari 2024.

Walter Vaags

Vragen over deze vacature?

Neem dan contact op met

Walter Vaags

088-909 55 91 (ook WhatsApp) walter@vaags.nl

Nieuwsgierig geworden?

Stap 1
Molenwerken

Bel, app of mail voor een kop koffie.

Stap 2
Molenwerken

Kom kennis maken en een kijkje nemen.

Stap 3
Molenwerken

Samen kijken naar een passende baan.

Meer informatie?

Neem contact met ons op
+31(0)88-909 55 11 info@vaags.nl